marți, 5 iunie 2007

WRC 2007: Irezistibilul Peter Solberg

VIZITA Clasat pe locul 3 în Raliul Acropolis, norvegianul a fost invitat la Bucuresti. El face astazi o demonstratie si participa la inaugurarea unui showroom Subaru.
Campionul mondial la raliuri din 2003 s-a dovedit extrem de glumet la întâlnirea cu ziaristii români, salutându-i la patrunderea în sala si întrebându-i ce mai fac.
Petter Solberg avea si motive sa fie dezinvolt, reusind duminica, în Raliul Acropolis, sa se claseze pe locul 3. "Aveam nevoie de un rezultat bun pentru ca au fost unele probleme în ultimul timp (n.r. - clasari în afara punctelor în Suedia, Mexic si Argentina)", a recunoscut scandinavul, care a purtat dialogul ridicându-se în picioare. Imbracat cu blue-jeans si cu o camasa în culorile (bleu-galben) si cu sigla Subaru, norvegianul a recunoscut ca raliurile înseamna viata sa. "Am patruns în sporturile cu motor în 1982. De atunci sunt si mecanic. Am ulei chiar si sub piele", si-a început el seria glumelor ce pareau fara de sfârsit. Intrebat de ce ai nevoie pentru a participa la Campionatul Mondial de raliuri, Solberg a raspuns fara sa clipeasca: "De curaj. Când sari 68 de metri, la 200 kilometri pe ora, îti trebuie scutece pentru a continua. Copilotul meu (n.r. - britanicul Phil Mills) a vomitat de doua ori. E o prostie sa te faci copilot... Stai cu niste hârtii în mâna. Ca pilot ai volanul (râde). Am totala încredere în el. Anul trecut am fost 265 de zile împreuna, însa n-am împartit patul", a pus lucrurile la punct Solberg. Pilotul echipei Subaru WRT va face o demonstratie în aceasta dimineata, la ora 11:00, pe strada Balta Doamnei, nr. 62-66 (la iesirea din Bucuresti spre Constanta). Seara va participa la inaugurarea noului sediu Subaru Motors Trading de pe bulevardul Theodor Pallady. La acest eveniment va fi prezent si multiplul campion national de raliuri Constantin Aur, caruia managerul general al reprezentantei Subaru, Stavros Kanonopoulos, i-a tradus numele în "Titi Gold".
Carte de vizita
Petter SOLBERG
Data nasterii: 18.11.1974
Locul nasterii: Askim (Norvegia)
Stare civila: casatorit cu Pernilla, un copil
Echipa: Subaru
Palmares
Debut în Motorsport: 1992
Debut în WRC: 1998 (Suedia)

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...