joi, 16 august 2007

RED BULL X-ALPS 2007: Toma Coconea a terminat pe 2


Fotografii: Red Bull


Participant pentru a treia oara la intrecerea extrema Red Bull X-Alps 2007, Toma Coconea s-a clasat pe locul 2. Instructorul roman de parapanta a parcurs mai mult de 1.000 km in mers si peste 330 km in zbor. El este singurul care a parcurs o asemenea distanta pe jos.Coconea a ajuns la Mt. Gros luni, 6 august, in jurul orei 02:00.


Acolo a fost asteptat de familie si de prieteni. Pentru a reusi, el a avut nevoie de 6 ani de antrenamente, 15 ore dormite in 6 zile,o pereche de pantofi sport schimbati dupa o zi de cursa sau 100 km parcursi intr-o zi pe jos... Daca Toma Coconea a castigat argintul, pe locul urmator s-a situat Martin Muller (Elvetia), care a primit o penalizare de 36 de ore pentru ca a zburat intr-un spatiu aerian interzis. Acesta si castigatorul competitiei, Alex Hofer, au vazut in Tomi un adevarat pericol mai ales in momentul in care romanul i-a ajuns din urma la Eiger, Elvetia. Cei doi pilotii de prima mana au fost nevoiti sa apeleze la toate trucurile pentru a-l tine pe Tomi departe. Pana la urma doar Alex Hoffer, castigatorul de anul trecut, a reusit, acesta fiind insa putin avantajat de faptul ca este pe teren propriu in Alpii elvetieni.Evolutia lui Toma Coconea a putut fi urmarita cu ajutorul unei harti interactive pe site-ul oficial al competitiei: http://www.redbullxalps.com/.


Cu ajutorul tehnologiei furnizate de Nokia s-a putut observa exact pozitia fiecarui sportiv, distantele dintre ei si timpii de start si sosire in punctele de control. In plus, pe site-ul oficial au fost postate declaratii si informatii din timpul competitiei referitoare la evolutia sportivului roman si a celorlalti 29 de concurenti.Prin stilul lui alternativ, Tomi a reusit sa speculeze de minune perioadele in care nu s-a putut zbura si si-a folosit conditia fizica la maxim reusind sa parcurga pe jos o distanta mai mare decat oricare alt concurent din istoria Red Bull X-Alps. Acest fapt ce a atras dupa sine recunostinta si admiratia atat a concurentei cat si a numerosilor fani din Romania si din lume.
Clasament final


1. Alex Hofer (SUI1)


2. Toma Coconea (ROM)


3. Martin Muller (SUI2)

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...