marți, 24 iulie 2007

RALIUL SIBIULUI 2007: Raliu ca-n Campionatul European

VIP Francezul Philippe Bulgaski a gasit multe elemente comune între Raliul Sibiului si unul organizat de FIA.

Prezent pentru a doua oara în tara noastra - în mai a participat la un shakedown, în Rm. Vâlcea, tot la initiativa Pro Motor, concesionar Citroën -, Philippe Bugalski a pilotat un vehicul C2R2, masina de deschidere în Raliul Sibiului Pirelli.

Fost campion european, multiplu campion al Frantei la raliuri, actualmente pilot oficial de teste al echipei pentru care alearga si Sebastien Loeb, francezul a fost impresionat atât de organizarea întrecerii, cât si de interesul cu care oamenii locului au urmarit probele speciale. "Acest raliu nu difera prea mult de unul organizat sub egida FIA. Fireste ca aici au lipsit masinile WRC, lucru care mie mi se pare ciudat. Oricum, întrecerea a fost disputata si poate revendica un loc în Campionatul European", a marturisit pilotul, care în 1999 reusea sa faca cel mai rapid Tur al Corsicii din istorie (94,32 km/h).

Remarcat de toata lumea atât pentru stilul de pilotaj, cât si pentru amabilitatea sa, Philippe Bugalski a participat si la festivitatea care a urmat Raliului Sibiului. Salutat cu caldura de spectatori, el a înmânat copilotului Carmen Poenaru premiul "Omul cursei" oferit de Motor Media International. Tânara a primit oferta de a rula în masina de deschidere, ca navigator, alaturi de francez, însa a fost nevoita sa o refuze pentru ca era angajata în cursa alaturi de Mihai Lacatus.

Bugalski a parasit România cu promisiunea ca va reveni, fiind posibil ca la viitoarea sa aparitie aici sa vina însotit chiar de Sebastien Loeb, multiplul campion mondial la raliuri.

ASISTENTA In timpul Raliului Sibiului, Philippe Bugalski (cu fata) l-a avut ca navigator pe Mugurel Pîrscoveanu

Text si foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT



Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...