duminică, 18 mai 2008

RUGBY / SEMIFINALE DN: Steaua – Baia Mare 29-20

































































Câştigătoarea primei semifinale a Diviziei Naţionale, dintre Steaua (locul 1 la finalul sezonului regulat) şi CSM Universitatea Baia Mare (locul 4), s-a decis în primele minute. Gazde ale întâlnirii disputate pe o vreme frumoasă, bucureştenii au început în forţă, Nainer marcând un eseu în secunda 54, după o cursă a impetuosului Cătălin Fercu. Avantajul s-a mărit (17-0), după ce Cătălin Dascălu a culcat balonul în terenul de ţintă advers (min. 6), iar Florin Vlaicu a transformat încercarea, tot el concretizând şi o penalitate (min. 12). Văzându-se deja cu sacii în căruţă, Steaua s-a complăcut mai apoi într-un joc de aşteptare, care i-a făcut pe băimăreni să fie mai îndrăzneţi. Iar momentele de neatenţie ale gazdelor au făcut ca diferenţa să se micşoreze. Pop a izbutit să treacă balonul printre buturi din două lovituri de pedeapsă (min. 15 şi 20 / 17-6), iar eseul lui Ursache, transformat de Vlaicu (min. 23 / 24-6) a fost neutralizat de cel marcat de Ene (Pop a transformat), în prelungiri, pe înaintare, după o lipsă de reacţie a „pachetului” militar.
A doua perioadă a jocului s-a dovedit şi mai săracă în acţiuni şi în puncte. Ionut Dimofte (min. 47) a finalizat, prin plonjon, „slalomul” lui Fercu (29-13), pentru ca pe final CSM Univ. Baia Mare să ameninţe din nou buturile adverse. Presiunea oaspeţilor s-a concretizat în eseul lui B. Botezatu (min. 77), transformat de acelaşi Pop.
Steaua s-a impus cu 29-20, s-a calificat în finala care va avea loc pe 31 mai, însă n-a dovedit decât rareori că este una dintre pretendentele la titlu. Datori au rămas în special internaţionalii săi, care, cu excepţia acţiunilor care au condus la eseu, au comis erori tehnice nepermise. La fel ca în finala Cupei României, pierdută (18-30) cu Dinamo, echipa lui Marin Moţ a fost vulnerabilă pe final de meci.
Foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...