marți, 6 martie 2007

CM MOTO VITEZA 2007: Robi, gata de start










La nici 16 ani, aradeanul Robert Muresan va debuta joi, in Qatar, la primul sezon complet in Campionatul Mondial de viteza

Aradeanul a participat in week-end la o sesiune de teste, desi nu s-a simtit prea bine (a avut febra). El s-a clasat pe locurile 23, respectiv 24.
Prezentat de publicatiile de specialitate din Europa drept o speranta a motociclismului-viteza, Robert Muresan va participa in acest an la toate etapele din Campionatul Mondial, pentru echipa finlandeza Ajo Motorsport. Romanul se afla inca de saptamana trecuta in Qatar, participand in week-end, pe circuitul Losail, la primele sesiune de antrenamente la clasa 125 cmc. Iar daca vineri accesul pe pista a fost anulat de o puternica furtuna de nisip, in zilele urmatoare el s-a clasat pe locurile 23, respectiv 24 (de fiecare data s-a impus ungurul Gabor Talmacsi). Cu toate ca a izbutit sa-si amelioreze timpii pe un tur de circuit, comparativ cu anul trecut, cand a luat parte la trei curse cu statut de invitat, Robi n-a fost in cea mai buna stare fizica. Duminica, de altfel, el a avut febra si a urcat cu dificultate pe motocicleta Derbi cu care alearga acum.
Primul pilot roman care participa la CM de motociclism viteza va debuta joi in Marele Premiu al Qatar-ului, mai corect spus in prima sesiune a calificarilor clasei 125 cmc. Cum circuitul nu-i este cunoscut el spera sa se adapteze cu el cat mai rapid.
Altfel, echipa Yamaha, una dintre protagonistele clasei regina (Moto GP), a anuntat ca a semnat un parteneriat cu Fiat Automobiles SpA. Firma italiana, specializata in constructia vehiculelor pe patru roti, inregistreaza astfel o premiera prin sponsorizarea (pe timp de doi ani) unui team de moto. Explicatia este insa simpla: pentru Yamaha concureaza multiplul campion mondial Valentino Rossi, unul dintre cei mai indragiti sportivi din Italia.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...