duminică, 23 martie 2008

FORMULA 1 / GP MALAYSIA: Kimi redivivus

Kimi Raikkonen a fost "orbit" de şampanie la festivitatea de premiere de după cursa din Malaysia. Clasaţi pe primele două locuri în 2007, Alonso şi Hamilton au fost acum departe de podium.
Intrat în puncte la Melbourne doar în urma descalificării lui Rubens Barrichello, finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) a revenit în forţă după numai o săptămână, câştigând cursa de la Sepang.
Campionul mondial a avut un start bun, însă, după cum a declarat la final, n-a dorit să rişte un acroşaj cu al său coleg Felipe Massa, plecat din pole-position. Aşa că a preferat să stea cuminte în spatele lui.
Până în turul 17, când a trecut la conducere. Şi deşi şi-a disputat întâietatea în cursă cu Robert Kubica (BMW), Raikkonen (Ferrari) a avut şi forţa, şi priceperea să treacă primul linia de sosire, avansul faţă de polonez fiind de peste 19 secunde.
Pentru bavarezi, cursa de la Sepang a fost cea de-a doua în care şi-au plasat un pilot pe locul secund. Iar dacă la Melbourne a fost Heidfeld, acum i-a venit rândul lui Kubica.
Victoria scandinavului a fost salutată de Luca di Montezemolo, preşedintele lui Ferrari: „Am aşteptat această reacţie fiindcă ştiam că avem o maşină competitivă. Sunt mulţumit atât pentru că Stefano Domenicali a obţinut primul succes ca şef al Scuderiei, dar şi fiindcă Raikkonen a pilotat perfect. E un frumos cadou oferit suporterilor de Paşte“.
Lideri succesivi: F. Massa – tururile 1-16, K. Raikkonen – tururile 17, 21-37, 43-56 (final), R. Kubica – tururile 18-20, 38-42.
Următoarea cursă: Marele Premiu din Bahrain, 4-6 aprilie.
Acest articol a aparut in cotidianul ProSPORT sub semnatura lui Marian BURLACU.
Foto: Shell, BMW, Red Bull, Toyota.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...