marți, 6 martie 2007

CN SNOWMOBILE 2007: Polonezii au castigat Red Bull 1000 Trails

Start in proba
Cristian Dunca

Cristian Dunca, baiatul lui Romeo Dunca, a abandonat din motive tehnice. Marcel Butuza si Romeo Duicu au terminat pe locul secund. 24 de ore de penalizare pentru Dunca si Vulliet


Martin Freinademetz, austriacul care a concurat la editia din acest an a Raliului Dakar cu licenta eliberata de Federatia Romana de Motociclism, organizeaza primul campionat de snowmobile din Romania.

Polonezii Pavel Gzela si Szalas Prezemyslav au castigat concursul „Red Bull 1000 Trails”, etapa care a contat si pentru prima edtie a Cupei FRM la Snowmobile. Cei doi au avut nevoie de 18 ore si 59 de minute pentru parcurgerea traseului, lung de aproape 300 kilometri, din Muntii Cindrel. Romeo Dunca si Francois Vulliet, castigatorii competitiei din 2006, au primit o penalizare de 24 de ore, pentru ca au ratat un punct de control in ziua a doua de concurs, si s-au clasat doar pe locul al treilea. Marcel Butuza a facut echipa, in aceasta etapa, cu Romeo Duicu si a terminat competitia pe locul secund, la doar 10 minute in spatele echipajului polonez.

Cristian Dunca, baiatul de doar 12 ani al lui Romeo Dunca, a avut o evolutie excelenta impreuna cu coechipierul sau Dan Lazareanu. Cei doi se aflau pe pozitia a 5-a in clasamentul general, la clasa Profesionisti, dar nu au putut termina concursul din cauza unor probleme tehnice care au aparut la snowmobilul pilotat de Cristian Dunca.

La clasa Amatori victoria i-a revenit echipei formata din Ciprian Popescu, Dan Tatoiu si Sorin Ghica. Podiumul clasei a fost completat de Costel Casuneanu si Bogdan Preda, pe locul secund, si polonezii Junusz Stempale, Pawel Ostrowiski si Rafet Adamus. „Asa cum ma asteptam a fost un concurs extrem de dificil chiar si pentru amatori. Stiam ca Martin Freinademetz este renumit pentru asta si ma bucur foarte mult ca am reusit sa ajung la sosire”, a spus, la final, Ciprian Popescu, unul din cei trei piloti ai echipei castigatoare.

Ultima etapa din cadrul Cupei FRM la Snowmobile – „Xventure Snowmobile Cup” este programata pe 17 – 18 martie la Semenic. “Este o proba de enduro si sper doar ca vom mai avea suficienta zapada pana atunci. Sunt sigur ca va fi o etapa extrem de disputata pentru ca acolo se va decide primul titlu national in aceasta disciplina”,a spus Martin Freinademetz, austriacul care anul acesta organizeaza si editia a patra a celui mai dur concurs de enduro din lume – Red Bull Romaniacs.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...