sâmbătă, 24 mai 2008

ANGLIA: Bath, unul dintre cele mai frumoase orase din UK






































































Aflat in sud-vestul Angliei, la 24 km de Bristol, Bath este celebru prin baile sale alimentate de trei izvoare de apa calda. Faima acestei localitati s-a cladit inca din epoca romana. Se pare insa ca baile termale existau cu ceva timp inainte ca Insula sa fie cucerita.

Situat in mare parte pe colinele Cotswolds, Bath este legat de Bristol prin drumul national A4. In statiune se poate ajunge si cu trenul, dar si pe canalul Avon, care face legatura cu Londra, prin Tamisa. Beneficiind de un climat temperat, orasul cunoaste, din cand in cand, iarna, vanturi puternice si inundatii, insa fara ca acestea sa-l afecteze foarte mult.

Din punct de vedere istoric, primii locuitori ai zonei in care se afla Bath au fost celtii, care au ridicat un templu. Despre acesta se spune ca era dedicat lui Sulis, pe care romanii au identificat-o ca fiind Minerva. In perioada cat a fost cucerit, aici s-au ridicat numeroase constructii. Bath cunoaste o dezvoltare deosebita o data cu venirea normanzilor, cand a fost construita o catedrala unde, in anul 973, a fost incoronat primul rege legitim al Angliei. La sfarsitul secolului al XVI-lea, baile din Bath revin la moda. Tot atunci strazile sunt aliniate si apar cladirile din piatra galbena.

Orasul englez e celebru prin Royal Circus, o cladire in forma circulara, si Royal Crescent, care este semicirculara. Acesta din urma a fost construit intre 1767 si 1774, de John Wood, cei care au facut din Bath unul dintre cele mai frumoase din Insulele Britanice. Nu intamplator, turismul este principala forma de venit, fiind cel mai vizitat din UK dupa Londra. De altfel, urbea cu 90.000 de locuitori a fost inclusa in patrimoniul UNESCO.

Foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...