duminică, 18 mai 2008

RUGBY / SEMIFINALE DN: Dinamo Gaz Sud – Farul Constanţa 23-22





























































Mult mai animată decât întâlnirea din Ghencea, a doua semifinală a Diviziei Naţionale, dintre Dinamo Gaz Sud şi Farul Constanţa, a ţinut cu sufletul la gură publicul prezent în tribunele fostului stadion Victoria. Oamenii lui Chester Williams au deschis scorul prin Răzvan Stanca (penalitate fructificată în min. 4, de la 40 m / 3-0) şi au dat senzaţia că va obţine o victorie facilă. Dinamoviştii au trecut şi de primul moment dificil – eseu marcat de Farul în minutul 17 -, refăcând diferenţa prin încercarea lui Vasile Ghioc (min. 19), după o acţiune purtată pe ¾, şi transformarea aceluiaşi Stanca (10-5). Din acel moment însă, constănţenii au preluat iniţiativa, cele două eseuri reuşite de ei aducându-i la conducere (10-17). Diferenţa ar fi fost şi mai mare dacă transformerul Cătălin Nicolae n-ar fi ratat două penalităţi şi o transformare.
La puţin timp după pauză (min. 48), Farul a marcat din nou (10-22) şi a dat senzaţia că va juca pentru titlul naţional după unsprezece ani de aşteptare. S-a făcut însă pasul înapoi, iar dinamoviştii au pedepsit această manevră. Stanca a executat impecabil două lovituri de pedeapsă (min. 55 şi 69) şi a transformat eseul lui Beca (min. 74). Revenită la conducere, Dinamo a tremurat atunci când Bezuşcu junior a încercat să trimită balonul printre beţe, de la cca 50 de metri, perpendicular pe buturi. Şi deşi lovitura sa a avut forţă, „băşica ovală” a luat o traiectorie care a ocolit ţinta.
Dinamo Gaz Sud s-a calificat astfel în finala cu Steaua, care va avea loc pe 31 mai, pe stadionul „Arcul de Triumf”.
Foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...