miercuri, 2 aprilie 2008

ANGLIA: Palatul si Gradina Kensington


































In Royal Borough de Kensington si Chelsea, circumscriptie a Marii Londre care are 174.000 de locuitori (cea mai mare densitate a populatiei din intreg Regatul Unit), se afla Palatul si Gradina Kensington.
Acolo si-a avut domiciliul Printesa Diana, mai bine de un milion de buchete de flori fiind depuse in momentul disparitiei tragice a acesteia, pe 31 august 1997. Cladirea originala a fost ridicata la inceputul secolului al XVII-lea, in orasul Kensington, aflat la acea vreme in afara Londrei. Palatul a fost cumparat in 1689, de William al III, Print de Orange, rege al Angliei (14 noiembrie 1650 - 8 martie 1702). El a fost marit de Sir Christopher Wren, timp de 70 de ani fiind resedinta favorita a monarhilor britanici chiar daca resedinta oficiala a ramas Palatul St. James. Acolo au murit regina Maria a II-a, de variola (1694), si regele William al III-lea, la putin timp dupa ce a cazut de pe cal la Hampton Court.
Ultimul rege care a locuit la Palatul Kensington a fost George al II-lea. Dupa disparitia acestuia (1760), el a fost pus la dispozitia membrilor secundari ai familiei regale.
Foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...