sâmbătă, 19 aprilie 2008

DAKAR SERIES / REC 2008: Noua provocare pentru Repsol Mitsubishi Ralliart






Foto: MITSUBISHI
Team Repsol Mitsubishi Ralliart va folosi, în premieră, în competiţiile de raliuri cross-country noua versiune diesel a lui Pajero/Montero Evolution, MPR14. În plus, odată cu programul de protecţie a mediului al companiei Mitsubishi, împreună cu partenerii Repsol, Valeo şi BFGoodrich, echipa a implementat o mulţime de inovaţii tehnologice menite să facă maşinile de competiţie şi asistenţă mult mai ecologice.
Mitsubishi Motors Corporation (MMC) şi divizia sa sportivă, MMSP, şi-au stabilit obiectivele pentru acest sezon, ca şi pentru “Dakar” 2009, întrecere care se va desfăsura în premieră in America de Sud. Competitia amintită va avea startul şi sosirea la Buenos Aires, Argentina, în timp ce în tradiţionala zi de pauză competitorii se vor afla la Valparaiso, pe coasta chiliană a Pacificului. Astfel, principala noutate a programului 2008 este introducerea versiunii turbo-diesel a modelului Pajero/Montero Evolution, cea mai de succes masină din raliurile cross-country, autoarea recordului de 12 victorii în Dakar începand cu 1985. Noul propulsor V6 de 2,997 cmc beneficiază de expertiză îndelungată a lui Mitsubishi în domeniul tehnologiilor diesel.
PROGRAMUL ECHIPEI REPSOL MITSUBISHI RALLIART ÎN 2008Pe langă programele de teste şi de dezvoltare ale maşinilor, Team Repsol Mitsubishi Ralliart va participa la trei competiţii în prima jumătate a anului 2008. Mai întâi va înscrie patru maşini Mitsubishi Pajero/Montero Evolution în ediţia inaugurala a Central Europe Rally. Este vorba de o versiune MPR14 propulsata de motorul V6 diesel, care urmeaza sa fie pilotată de Hiroshi Masuoka, co-pilot fiind francezul Pascal Maimon, Luc Alphand/Gilles Picard (Franţa), Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (Franţa) şi Joan Nani Roma/Lucas Cruz (Spania) vor folosi versiunile MPR13.
"Programul 2008 a fost conceput pentru a pregăti Dakar 2009 în care vom participa cu noua maşină diesel", a declarat Dominique Serieys, directorul Team Repsol Mitsubishi Ralliart. "Prima parte a programului cuprinde trei evenimente: ediţia inaugurala a Central Europe Rally [Ungaria şi România], Transiberico [Portugalia] şi Baja Espana [Spania]”.
Echipajele care vor participa la întrecerile din Portugalia şi Spania urmează să fie anunţate în perioada următoare, atunci când se va face public şi programul pentru partea a doua a sezonului 2008.
TRASEUL EDIŢIEI 2008 A CENTRAL EUROPE RALLY

Central Europe Rally este prima competiţie derulată în noul Dakar Series. Startul se dă la Budapesta, pe 20 aprilie, întrecerea de şapte zile urmând să se încheie pe malul lacului Balaton, sâmbătă 26 aprilie. Traseul are o lungime de 2.671 km, incluzând 1.092 km în cele 7 probe speciale derulate în Ungaria şi Romania.

Comunicat de presa trimis de Claudia MANOLACHE, PR Specialist M Car Trading.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...