duminică, 18 februarie 2007

SNOWMOBILE / CN: Victorie pentru Romeo Dunca




* Romeo Dunca a castigat prima etapa din campionatul de snowmobile


* In total au fost 9 concurenti la start


* Urmatoarea etapa este programata la Sibiu
Martin Freinademetz, austriacul care a concurat la editia din acest an a raliului-raid Dakar cu licenta eliberata de Federatia Romana de Motociclism, organizeaza primul campionat de snowmobile din Romania.
Zapada cazuta in noapte de vineri spre sambata, in zona Brasovului, a venit exact la timp pentru prima etapa din cadrul Cupei FRM la Snowmobile ”Xventure Snowmobile Cup 2007”. La startul competitiei, care s-a dat sambata la ora 11:00, de la Plaiul Foii, la aproximativ 10 kilometri de Zarnesti, au fost prezenti noua concurenti - 4 la clasa profesionisti si 5 la clasa amatori. Vedetele editiei din acest an sunt, fara indoiala brasoveanul Marcel Butuza, participant anul acesta la Raliul Dakar, si Romeo Dunca, primul pilot roman care s-a aventurat si a si terminat competitia din desertul african.
Alaturi de Romeo Dunca si Marcel Butuza, la clasa Profesionisti, au mai participat Alexandru Garbacea si Romeo Duicu, in timp ce la startul clasei Amatori s-au inscris Costel Casuneanu, Sorin Ghica, Dan Tatoiu, Bogdan Preda si Mihai Tufa. In primul tur, lupta pentru victorie, dintre Romeo Dunca si Marcel Butuza, a fost extrem de echilibrata diferenta facandu-se in cel de-al doilea tur, unul mult mai dificil din punct de vedere tehnic. Podiumul clasei Profesionisti a fost completat de Alexandru Garbacea. Romeo Dunca si-a trecut astfel in cont primele 25 de puncte si conduce in clasamentul general al primului campionat de snowmobile din Romania. La clasa Amatori victoria i-a revenit lui Bogdan Preda, acesta fiind urmat de Costel Casuneanu si Sorin Ghica.
Urmatoarea etapa a Cupei FRM la Snowmobile este programata in perioada 2-4 martie, la Sibiu, in Muntii Cindrel. Concursul “Red Bull 1000 Trails”, castigat anul trecut de Romeo Dunca, este cea mai importanta etapa din acest sezon. “Pana acum si-au anuntat prezenta piloti din Austria, Polonia, Slovacia, Italia si Andora. Cred ca vor fi cel putin 15 piloti straini la care se vor adauga cei mai buni piloti din Romania. Romeo Dunca si Marcel Butuza s-au inscris deja si sunt sigur ca vom avea parte de un spectacol total”, a declarat Martin Freinademetz, austriacul stabilit la Sibiu, orasul Capitala Culturala Europeana.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...