luni, 17 martie 2008

F1 / MP MELBOURNE: Doar 7 piloti au trecut linia de sosire!

Lantul de acrosaje de dupa startul in Marele Premiu al Australiei
Foto: Red Bull
Foto: Red Bull
Foto: Red Bull
Foto: Red Bull
Foto: Red Bull
Foto: Red Bull
Foto: Red Bull
Foto: Red Bull
Foto: Red Bull
Foto: Red Bull
Foto: Red Bull

În ciuda condiţiilor meteo ideale, cursa din Australia s-a dovedit a fi mai grea ca oricând, numai şapte piloţi reuşind să treacă linia de sosire. Iar dacă victoria lui Hamilton e normală, surprind abandonurile piloţilor Ferrari.













Sigur de el, ajutat de mecanici şi cu o bună strategie - a profitat de perioada de safety car (intrat de trei ori pe pistă!) pentru a alimenta, britanicul Lewis Hamilton (McLaren) a dominat cursa de la Melbourne, obţinând al 5-lea succes din carieră şi, totodată, a 13-a clasare pe podium (din 18 posibile!). „E un vis această maşină. Am avut şi noroc cu realimentările, ceea ce n-a fost cazul lui Kimi“, a declarat englezul, a cărui victorie a fost dublată de clasarea pe 5 a colegului său, Heikki Kovalainen.
Marea învinsă a cursei a fost Ferrari, care a tras obloanele înainte de finiş - ultima oară s-a întâmplat în 2006, tot în Australia. Plecat de pe 15, deţinătorul titlului mondial, Kimi Raikkonen, a reuşit să ajungă în zona podiumului, însă câteva erori de pilotaj i-au fost fatale. Finlandezul a tras pe dreapta în turul 53, în timp ce Felipe Massa s-a oprit la mijlocul cursei. Fără să beneficieze încă de o maşină perfectă şi cu handicapul unui loc 12 pe grilă, Fernando Alonso (Renault) şi-a dovedit clasa, ocupând la final poziţia a patra. BMW, în schimb, se poate declara nemulţumită de “argintul” obţinut de Heidfeld în condiţiile în care Kubica, polonezul care l-a tatonat o vreme pe Hamilton, a ieşit în decor în urma unui acroșaj cu Nakajima.
Următoarea cursă din cadrul CM de Formula 1 se va desfăşura pe 23 martie, în Malaysia.
Echipa Williams, din nou pe podium
Socotită a fi, alături de Ferrari şi McLaren, una dintre cele trei mari echipe ale Formulei 1, Williams a izbutit după câţiva ani cenuşii să reintre în lupta pentru podium. Locurile ocupate de Rosberg (3) şi Nakajima (6) erau însă anunţate de rezultatele testelor private din iarnă. O surpriză a furnizat şi Sebastien Bourdais (Toro Rosso), care a punctat în cursa de debut. Campionul ChampCar s-a confruntat cu probleme tehnice cu trei tururi înainte de final, altfel clasarea sa ar fi fost poate mai bună.
43 este turul în care Kovalainen a reușit cel mai rapid timp pe pistă: 1:27,41
BarrichelLo, descalificat
Ferrari a reuşit până la urmă să culeagă un punct din Australia, după ce Rubens Barrichello (Honda) a fost descalificat la finalul cursei pe motiv că a ieşit de la boxe când semaforul afişa culoarea roşie. De asemenea, Kazuki Nakajima (Williams) va fi penalizat cu 10 locuri pe grila de start a următorului GP. Decizia a produs modificări în clasamentul final, Nakajima trecând pe poziţia a şasea, iar Sebastien Bourdais (Toro Rosso) pe 7. De asemenea, campionul mondial en-titre, Kimi Raikkonen (Ferrari), a ajuns pe poziţia a opta şi a obţinut un punct, deşi a abandonat cu cinci tururi înainte de final.
Acest articol a aparut in cotidianul ProSport.












Foto: Red Bulls

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...