sâmbătă, 22 martie 2008

GP MALAYSIA: Ferrari contraatacă






Urmărit de ghinion la Melbourne, unde a abandonat, Felipe Massa a fost ajutat de maşină să realizeze cel mai bun timp în calificările de la Sepang.
Atât motoarele, cât şi piloţii au fost puşi la grea încercare de condiţiile meteo de la Sepang - caniculă şi umiditate. În aceste condiţii, monoposturile Ferrari s-au dovedit ceva mai fiabile, iar piloţii săi pleacă astăzi, în cursă, de pe prima linie a grilei de start. Clasați pe 3 şi 4, oamenii lui McLaren au fost penalizaţi de FIA (au fost retrogradați pe 8, respectiv pe 9).
La o săptămână după ce ambele sale monoposturi au abandonat în Australia, Scuderia şi-a luat o mică revanşă ieri, în calificările Marelui Premiu al Malaysiei. Rezultatele obţinute de Felipe Massa (pole-position) şi Kimi Raikkonen l-au făcut pe Norbert Haug, vicepreşedintele lui Mercedes-Benz Motorsport, să declare: „Felicitări lui Ferrari, însă cum se anunţă ploaie la cursă, totul va fi posibil“. Pentru brazilian, sesiunea de ieri a fost una perfectă, în ciuda unor sincope apărute în a doua rundă a calificărilor (C2). Kimi, în schimb, s-a declarat puţin dezamăgit de evoluţia sa. „Nu am fost satisfăcut de ce am făcut în C3. N-am avut cea mai bună aderenţă a maşinii. A pleca al doilea nu este însă cel mai rău lucru care mi se putea întâmpla“, a recunoscut cel care, la Melbourne, a luat startul de pe 15.
Aflați pe 3 şi pe 4, Heikki Kovalainen şi Lewis Hamilton au fost retrogradaţi cinci poziții pe grilă, forul mondial considerând că ei şi-au jenat rivalii din cursă. Nu foarte bine s-a comportat Fernando Alonso (Renault), câştigător în 2007, care a înregistrat abia al nouălea timp. Ca să nu mai vorbim de câţiva piloţi ce au punctat la Melbourne şi care acum au rămas de căruţă: Nico Rosberg (Williams / locul 3 în Australia) - poziţia a 16-a pe grilă la Sepang, Sebastien Bourdais (Toro Rosso / 7) - 19 şi Kazuki Nakajima (Williams / 6) - 18.
Cursa de la Sepang se desfăşoară în această dimineaţă (ora 8:55, în direct la TVR1).
Acest text a aparut in cotidianul ProSport sub semnatura lui Marian Burlacu,
Foto: Shell

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...