miercuri, 2 aprilie 2008

ANGLIA: In trecere prin cartierul londonez Notting Hill












































Aflat in districtul Kensington si Chelsea, la vest de centru si in apropiere de latura nord-vestica a Hyde Park, Notting Hill este unul dintre cartierele selecte ale Londrei.
El si-a castigat o reputatie aparte datorita cladirilor cochete, multe dintre ele in stil victorian, restaurantelor aflate in special in zona Westbourne Grove, dar si a magazinelor de muzica. In luna august in Notting Hill se desfasoara un carnaval cu influente din Caraibe, in cursul caruia se desfasoara si o parada a dansatorilor in costume colorate. Manifestarea a debutat in anii 60, ca reactie la tensiunile care existau la acea vreme intre diverse comunitati de emigranti si restul populatiei Londrei.
Un alt punct de atractie al acestor locuri o reprezinta Portobello Road, unde se gasesc numeroase magazine de anticariat. Initial, piata era deschisa numai sambata, insa in ultimul timp ea este accesibila, in mare masura, si vineri, dar si duminica.
Nu in ultimul rand, Notting Hill (Portobello Road) a fost si locul in care s-a desfasurat o mare parte a actiunii filmului cu acelasi nume, care i-a avut ca protagonisti pe Julia Roberts si Hugh Grant.
Foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...