luni, 21 aprilie 2008

DAKAR SERIES / REC 2008: Coma a căzut şi a abandonat


Ceea ce ieri părea a fi o specială grea, potrivit unor concurenţi, se dovedeşte o glumă comparativ cu proba de care au parte astăzi participanţii la ediţia inaugurală a Raliului Europei Centrale, contând pentru Dakar Series.

Programată în împrejurimile oraşului Baia Mare, etapa cu numărul 2 (292 km, din care 152 în două probe speciale) a făcut „victime” de marcă. Nimic neaşteptat dacă precizăm că traseul este creionat într-o zonă montană, pe drumuri forestiere, ceea ce îl face foarte tehnic.

Plecat primul din Baia Mare, în zori de zi, Marc Coma (KTM) nu s-a bucurat prea mult timp de poziţia de lider la moto obţinută ieri. Victimă a unei căzături în timpul primei speciale a zilei (76 km), el s-a lovit rău, la genunchiul drept, fiind nevoit să abandoneze. Mai mult, spaniolul a fost transportat la spitalul din Baia Mare pentru o radiografie. Cum şi Cyril Despres (KTM / locul 2 la general) s-a confruntat cu probleme mecanice, rătăcind şi drumul, victoria în prima specială i-a revenit lui David Casteu (KTM), care a luat un avans de 2:21 faţă de al doilea clasat.

La automobile, multiplul câştigător al Dakar-ului, francezul Stephane Peterhansel (Mitsubishi) s-a impus în prima specială, fiind urmat de germanul Dieter Depping (Volkswagen / la 5 secunde) şi de compatriotul şi colegul său, fostul campion la schi Luc Alphand (Mitsubishi). Liderul clasamentului general, Carlos Sainz (Volkswagen) a terminat cu o întârziere de 2:08 faţă de Peterhansel.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...