marți, 22 aprilie 2008

MOTORSPORT: Romania va avea un circuit auto-moto in 2010






In acest week-end a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului Grand Prix One in Romania. Daniel Onoriu a sustinut importanta acestui proiect din perpectiva unui pilot de raliu, dar si ca fost motociclist si kartist de performanta. El a fost alaturi de Jarno Trulli si Michael Doohan la conferinta de presa ce a avut loc sambata, la Athenee Palace Hilton.

“Am primit invitatia organizatorilor de a participa la acest eveniment si vreau sa va spun ca pana nu demult discutam cu niste prieteni despre viitorul circuit din zona Bucurestiului. Unii spuneau ca nu se poate asa ceva, altii ca va fi posibil, dar dupa multi ani. Am terminat atunci discutia sperand ca cineva se va pune pe treaba si va face ceea ce stiam noi toti, pilotii din Romania, ca e nevoie: un circuit. Este o ocazie nemaipomenita pentru motorsportul din Romania”, a declarat Daniel.

Universul Grand Prix One ofera in sfarsit si clientilor romani posibilitatea de a experinenta distractia plina de adrenalina care inconjoara lumea curselor de masini, dar in acelasi timp le da si sansa de a se bucura de exclusivitatea unora dintre cele mai cunoscute brand-uri din moda europeana.

Idee dezvoltata de catre pilotul de Formula 1 Jarno Trulli, Grand Prix One este un complex de retail de moda realizat la standarde europene, echipat cu un hotel international, show room-uri pentru masini si motociclete si un circuit de curse auto care va servi atat pentru cursele de masini cat si pentru testarea automobilelor si motocicletelor expuse.

Romania este una din cele sase tari unde reprezentantii lantului Grand Prix One si-au anuntat intrarea, printre acestea fiind Canda, China, Australia si Noua Zeelanda. Primul centru se afla inca in constructie la Pescara, in Italia.

Avand o suprafata construita de peste 200.000 mp, Grand Prix One va avea facilitati care vor satisface gusturile tuturor, in acelasi timp ramanand fidel filozofiei pe care a fost construit, aceea de a oferi o experienta de shopping de neuitat. Conceptul Grand Prix One ofera servicii pentru toata lumea, astfel incurajand iesirile in familie.

Elementul unic al centrului este faptul ca imbina in mod inteligent facilitatile de retail cu cele comerciale. Una dintre cele mai mari atractii o reprezinta galeria de cumparaturi intinsa pe o suprafata de 60.000 mp, de unde clientii pot alege dintre cele mai prestigioase brand-uri de moda europene. De asemenea, complexul include mai multe show-room-uri auto intinse pe o suprafata de 40.000 mp, restaurante, cafenele, terenuri de joaca pentru copii, dar si un hotel si o cladire de birouri. Echipa din spatele proiectului Grand Prix One estimeaza ca acest complex va atrage anual peste 4 milioane de vizitatori, atat din tara, cat si de peste hotare. Astfel conceptul reprezinta una dintre cele mai mari investitii din sectorul de retail si cel de turism din Europa centrala si de est.

Principal investitor in proiect, South Pacific si-a cladit o reputatie impecabile pe piata imobiliara din Romania, devenind unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari la doar patru ani de la intrarea pe piata. In momentul de fata South Pacific are in lucru unele dintre cele mai mari proiecte imobiliare de pe piata, reprezentand o investitie cumulata de peste 270 milioane de euro. Avand o vasta experienta pe piata imobiliara si cea de dezvoltare din Romania, South Pacific este dezvoltatorul ideal pentru un astfel de proiect pe piata romaneasca.

Asociat in realizarea Grand Prix One, antreprenorul australian Jeff Moss are in spate o vasta experienta in domeniul fashion retail si cel industrial. In 2000 acesta a cumparat lantul australian de imbracaminte Rockmans cu 50,5 milioane de dolari, si la scurt timp dupa aceasta a extins afacerea prin achizitionarea si altor marci de renume din Australia prescum Table Eight, Joi sau Wombat. Moss sustine faptul ca Grand Prix One va aduce in Romania unele dintre cele mai prestigioase brand-uri europene intr-un concept outlet. Aici se va crea un mediu interactiv de retail care va revolutiona piata romaneasca.

In prezent doua locatii ideale sunt analizate de catre Comisia de investitii a celor de la Grand Prix One Romania. In alegerea spatiului trebuie avute in vedere cateva criterii preliminare precum o suprafata de minim 70 ha si accesul usor pentru mijloace de transport. “O comisie de experti din partea comitetului de investitii se afla in faza finala a analizei a doua locatii ideale pentru proiect, ambele aflandu-se la 20-25 km de centrul Bucurestiului. Asigurarea unui acces usor si a tuturor utilitatilor este prioritatea noastra, deoarece complexul va trebui sa gazduiasca un numar estimativ de 30,000 de vehicule in fiecare week-end”, a mentionat Andrew Prelea reprezentantul South Pacific. In urma studiilor facute, mai multe detalii vor fi anuntate nu mai tarziu de 30 iunie.

Grand Prix One Romania este preconizat sa se deschida vizitatorilor la finalul anului 2010.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...