sâmbătă, 13 ianuarie 2007

FORMULA 1: Toyota si-a prezentat monopostul




Cu circa doua luni inainte de debutul in CM de Formula 1, editia 2007, echipa nipona a prezentat la Koln (Germania) monopstul TF 107. La ceremonia au fost prezenti Ralf Schumacher si Jarno Trulli.
Si in acest an, al saselea petrecut de Toyota in Marele Circ, obiectivul ramane obtinerea celei dintai victorii de cursa. “Este prea devreme sa vorbim despre castigarea titlului mondial, insa un succes intr-un mare premiu este ceea ce ne dorim”, a declarat John Howett, seful echipei nipone. Pentru aceasta, inginerii au construit un blod diferit de cel precedent (TF 106), cu care s-a obtinut un singur podium anul trecut (Ralf Schumacher in Australia). Suspensia fata, de pilda, a fost revizuita, iar motorul a fost deplasat usor spre inainte. Pascal Vasselon, directorul tehnic insarcinat cu realizarea sasiului, a explicat aceste schimbari: “Propulsorul a fost avasat cu o suta de milimetri, ca de altfel si cutia de viteze, ceea ce permite un mai bun flux al aerului spre eleronul spate”. De asemenea, aerodinamica lui TF 107 va cunoaste schimbari pana la prima cursa, programata la Mebourne.
La volanul noului monopost a rulat deja Ralf Schumacer, marti, pe circuitul de la Castellet. El a parcurs 300 de kilometri si s-a declarat multumit de masina. Saptamana viitoare va fi randul francezului Franck Montagny sa testeze monopostul, la Verano.
Foto: Toyota F1

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...