luni, 15 ianuarie 2007

SALON DETROIT 2007: Un Mustang de croaziera


Foto: Ford Media

Dupa aparitia lui Ford Mustang by Giugiaro la ultimul salon de la Los Angeles, cel mai indragit model american este prezent si la Detroit. Este vorba despre o berlina cu patru usi.

Construit pe platforma lui Ford Mustang, conceptul Interceptor reia si totodata duce la o cota mai mare exuberantul prototip F-250 Super Chief, care a fost prezentat in 2006. De altfel partea frontala a automobilului face trimitere la acesta. Calandrul masiv este accentuat de cele doua faruri duble, iar jantele cromate sunt de 22 inch. Conceptul se remarca insa prin gabarit, el avand o lungime de 5,12 m si o latime de aproape doi. Pentru habitaclu cei de la Ford au optat pentru titan, care abunda pe tabloul de bord, panourile portierelor, consola centrala sau plansa. In ceea ce priveste securitatea pasagerilor lucrurile stau la fel de bine, cele patru locuri fiind dotate cu centuri prinse in patru puncte.
Nici motorul nu a fost neglijat, Interceptor fiind echipat cu un V8 Cammer de 5 litri si 400 de cai putere derivat din propulsorul de 4,6 litri intalnit pe Mustang GT. Si, trebuie remarcat, acesta merge cu etanol E-85. Nu in ultimul rand, fapt neobisnuit la un concept, cutia de viteze este macanica, in sase trepte.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...