duminică, 21 ianuarie 2007

RALIUL-RAID DAKAR 2007: A mers, a vazut si a ajuns!


* Locul 90 la finalul Raliului Dakar 2007
* Ultima speciala a fost o simpla formalitate
* Cyril Despres, castigatorul raliului, vine in Romania

Martin Freinademetz, austriacul care concureaza cu licenta eliberata de Federatia Romana de Motociclism, a terminat Raliul Dakar 2007 pe locul 90 in clasamentul general.
„Obiectivul meu este sa ajung la Dakar”, spunea Martin Freinademetz inainte de startul in infern.Dupa 8.000 de kilometri el si-a atins obiectivul si a terminat raliul pe locul 90, un loc care nici macar nu conteaza atat de mult.Cele mai grele doua saptamani din viata campionului mondial de snowboard tocmai au luat sfarsit. Raliul Dakar este din nou istorie iar Martin Freinademetz, austriacul care a concurat cu licenta eliberata de FRM, are o versiune proprie. Din cei 245 de motociclisti care au plecat pe 6 ianuarie din Lisabona, doar 133 au ajuns pe malul lacului Rose. „Ultima speciala a durat doar 10 minute. Acum chiar ca pot spune ca totul s-a terminat”, a exclamat usurat Martin Freinademetz.

4.309 kilometri de proba speciala cronometrata, impartiti in 15 etape, dintre care cea mai lunga a fost programata pe 14 ianuarie intre Atar si Tichit. „Am ajuns la sosire dupa ora 23:00. Am adormit atunci cu lingura in gura inainte sa termin tot ce aveam de mancat. Au mai fost doua cazaturi zdravene pe care cred ca le voi tine minte multa vreme de acum incolo. Apoi momentele in care am vurt sa-mi fac bagajele si sa plec acasa. Insa cel mai mult m-au marcat saracia de aici si conditiile in care traiesc oamenii. Este ingrozitor”, isi aduce aminte austriacul stabilit la Sibiu de cele mai importante momente din Raliul Dakar.

Victoria in editia a 29-a a celebrului rally raid i-a revenit francezului Cyril Despres, podiumul la clasa moto fiind completat de David Castei si Chris Blais. Despres, de doua ori castigator al celui mai dur concurs de enduro din lume – Red Bull Romaniacs, si-a anuntat deja prezenta si la editia din acest an. Red Bull Romaniacs 2007, competitie organizata de Martin Freinademetz, se va desfasura in perioada 17 – 21 iunie, in jurul orasului Sibiu – capitala culturala europeana.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...