miercuri, 10 ianuarie 2007

RALIUL-RAID DAKAR 2007: A inceput adevarata intrecere




Proba speciala Er Rachidia-Ouarzazate este considerata de Armury Sport Organisation (organizatorul Dakar-ului) adevaratul debut al raliului. In aceasta etapa Emanuel Gyenes s-a descurcat destul de bine avand in vedere ca in cea de a doua zi de Africa s-au parcurs si primele dune. Dupa 405 kilometri de proba speciala, pilotul Mol Dakar Team a ajuns la punctul de finis cu al 87-lea timp si ocupa in prezent locul 68 in clasamentul general.
In cea de a patra zi a Dakar-ului pilotii au avut de trecut printr-o proba maraton, ceea ce a insemnat ca nu s-au intalnit cu asistenta si au putut utiliza doar echipemntul transportat de camioanele de asistenta rapida, (acestea sunt vehicule care sunt inscrise in raliu la categoria camioane).
Pentru Emanuel Gyenes pneurile care au fost schimbate in aceasta noapte si restul de piese au fost transportate de camionul pilotat de Zsolt Darazsi, camion de asistenta rapida pentru Opel si Mol Dakar Team.

Etapa Er Rachidia – Ouarzazate nu a fost una de loc simpla pentru Mani, mai ales ca in aceasta proba a murit un pilot care se afla la fel ca si el la primul Dakar. La 142 de km dupa startul in proba speciala, pilotul sud-african Elmer Symons a cazut si desi medicii au ajuns la locul accidentului in 8 minute nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata.
Elmer se afla pentru prima data in Dakar in postura de concurent la categoria moto, insa mai luase parte la cel mai dificil rally-raid al lumii facand parte dintr-o echipa de asistenta tehnica.

Cea de a cincea zi a Dakar-ului ii va duce pe concurenti in Muntii Atlas o regiune cu foarte multa piatra si o zona in care Mani Gyenes nu ar trebui sa intampine prea mari probleme. Etapa Ouarzazate-Tan Tan este ultima care se desfasoara in Maroc si masoara 775 de km, din care 325 sunt parcursi in regim de proba speciala.

Nota :Emanuel Gyenes concureaza cu numarul 51 si incepand cu data de 6 ianuarie prin intermediul sistemului Iritrack ii puteti urmari live evolutia pe site-ul
www.dakar.com.


Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...