marți, 9 ianuarie 2007

RALIUL-RAID DAKAR 2007: Ai nostri au trecut si de etapa a treia




Emanuel Gyenes dupa prima zi de Africa

Proba speciala Nador- Er Rachidia l-a dus pe Mani Gyenes in prima etapa Africana, iar Marocul nu s-a dovedit a fi o problema pentru pilotul Mol Dakar Team. Dupa 252 de km cat a masurat speciala de azi, Mani a ajuns la finis cu al 52-lea timp pietrele si schimbarile bruste de directie marcate in road book ne punandu-i prea multe probleme.
La trei zile de la debutul Dakar-ului, Mani Gyenes se afla pe pozitia 58 in clasamentul general si spera ca dificultatile de pe traseul acestei eidtii sa nu il impiedice sa ajunga la finisul celui mai dificil raliu din lume.

Proba desfasurata azi in Africa a inceput in zorii zilei, startul primei motocilcete fiind dat la ora locala 05:30. Pilotii au inceput etapa imediat dupa ce vaporul care i-a transportat din Malaga (Spania) in Nador (Maroc) a acostat. A fost destul de dificil pentru ca intre incheierea ultimei etape din Europa si imbarcarea pentru Africa, timpul de service a fost limitat si toate setarile pentru Maroc au trebuit facute contra timp. Doar in aceasta seara, la ajungerea in tabara din Er Rachidia concurentii s-au mai intalnit cu asistenta tehnica, aceasta fiind nevoita acum sa pregateasca motocicletele pentru etapa Er Rachidia-Ouarzazate. Maine in proba de 405 km concurentii vor intalni primele dune din editia 2007, iar Mani Gyenes se pregateste pentru mixtul de pietre, dune si zone cu vegetatie.

Marcel Butuza - prima zi de Africa

Obisnuit din stagiile de pregatire avute in Tunisia cu o suprafata de rulare asemanatoare cu cea din Maroc, Marcel Butuza a trecut cu bine peste prima etapa din Africa, terminand proba Nador - Er Rachidia pe locul 78. Dupa primele trei zile ale celui mai dificil rally-raid din lume Marcel Butuza ocupa locul 71 in clasamentul general.
Pe 9 ianuarie este programata proba Er Rachidia-Ouarzazate, care este mai lunga cu aproape 200 de km decat cea de azi si care ii va duce pe concurenti pe primele dune din aceasta editie.
Maine dupa proba speciala la 100 de kilometrii de tabara din Ouarzazate pentru cocnurentii de la categoria moto se va amenaja o zona de service in care acestia vor putea lucra la motocicleta pentru a remedia problemele aparute pe proba. Aceasta decizie a fost luata pentru ca se intampla des ca motocicletele sa fie mult prea avariate dupa proba pentru a mai putea ajunge in tabara. Totusi, in aceasta zona de service doar pilotii pot interveni asupra motocicletei, mecanicilor nefiindu-le permis accesul. Astfel, maine la sfarsitul probei Marcel Butuza va fi nevoit sa analizeze starea motocicletei si daca nu va mai putea ajunge pana in tabara unde fratele sau Livi Butuza ii ofera asistenta tehnica va trebuit sa incerce sa remedieze eventualale probeleme aparute.
Startul primei motociclete va fi dat maine la ora locala 05:45, iar prima motocicleta este programata sa ajunga in tabara la ora locala 11:45.
Ii puteti urmari live evolutia lui Marcel Butuza prin intermediul site-ului
www.dakar.com. Este nevoie doar sa puneti numarul 79 in zona de racing live.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...