vineri, 19 ianuarie 2007

RALIUL-RAID DAKAR 2007: Gyenes a urcat pe locul 50!

Satmareanul a trecut cu bine si de etapa de ieri, cu numarul 12. La auto, Carlos Sainz (Volkswagen) s-a impus, insa Mitsubishi are doua masini pe primele doua locuri la “general”

Dupa ce au infruntat dunele timp de o saptamana, concurentii au rulat ieri in savana, pe un traseu rapid, asemanator celui din Mondialul de raliuri.

Etapa cu numarul 12 i-a avut în prim-plan pe pilotii aflati la volanul masinilor Race Touareg 2 ale constructorului german Volkswagen. Confruntat cu probleme tehnice in urma cu patru zile, care l-au scos din lupta pentru castigarea Dakarului, Carlos Sainz s-a dovedit a fi cel mai rapid, in urma lui situandu-se portughezul Sousa. Cu toate acestea, pilotii lui Mitsubishi, Stephane Peterhansel (opt victorii in Dakar) si Luc Alphand (castigatorul de anul trecut), n-au de ce sa isi faca griji, ei avand un avans substantial (1h 34:02) fata de cel de-al treilea clasat, Jean-Louis Schlesser (Ford-Schles Raid).

La moto, tanarul Emanuel Mani Gyenes (22 de ani) a avut din nou o evolutie foarte buna. Satmareanul a terminat etapa pe 54 si a urcat pe un onorabil loc 50 la “general” (la startul din Lisabona s-au prezentat 247 de motociclisti)! El are ocazia de a deveni al doilea roman care incheie dura competitie, primul fiind timisoreanul Romeo Dunca, în 2005.

Astazi este programata etapa a 13-a, intre Kayes si Tambacounda (458 km, din care 260 km de proba speciala).

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...