duminică, 7 ianuarie 2007

RALIUL-RAID DAKAR 2007: Debut cu ghinion pentru Gyenes


Prima zi a raliului Lisabona-Dakar a fost si primul moment in care au aparut ghinioanele pentru Emanuel Gyenes. Cu un furtun din zona de alimentare cu combusitbil rupt si fara benzina, Mani a ramas blocat la doar 15 kilometrii de finisul primei probe speciale. A primit, insa, benzina si a reusit sa termine cu bine ziua.

La ora 7 si 27 de minute pilotul Mol Dakar Team a debutat oficial in raliul Dakar, pronind in legatura de 115 km care l-a dus la startul primei probe speciale. Desfasurata pe o suprafata nisipoasa dificila pentru motociclisti, prima etapa nu a fost una prea buna pentru Mani. Cand mai avea 15 kilometrii pana la finisul probei (aceasta a masurat 117 km) un furtun de alimentare s-a rupt si KTM-ul 660 Rally a ramas fara combustibil. Dupa ce a pierdut minute bune, a reusit sa porneasca primind doi litri de benzina. Cu acestia a reusit sa ajunga la finalul probei si ocupa pozitia 87 in clasamentul general al Dakar-ului.
Dupa incheierea probei speciale, pilotii au mai avut de parcurs 260 de km pana in Portimao si aceasta distanta a fost o piatra de incercare pentru Mani. Ramas fara combustibil dupa 10 km de la finisul probei speciale, pilotul satmarean a fost tractat de un coechipier din Mol Dakar Team – Peter Katai – pana la prima benzinarie.
Ajuns in parcul de asistenta, mecanicii KTM Romania au schimbat furtunul de alimentare si au setat motocicleta pentru a doua speciala a raliului.
Pe 7 ianuarie este programata proba Portiamo (Portugalia) - Malaga (Spania), etapa la finalul careia pilotii se vor imbarca pe feribotul care ii duce in Maroc.
Urmeaza o proba speciala scurta de doar 67 de kilometri, dar o etapa care masoara in total 425 de kilometrii.
Potrivit A.S.O (Armury Sport Organisation-organizatorul Dakar-ului) de-a lungul primei etape a Dakar-ului au fost prezenti aproximativ 600.000 de spectatori, iar maine, in cea de a doua zi, acest record ar putea fi egalat.

Emanuel Gyenes : « Au mai trecut o parte din emotii, doar ca azi a fost o zi dificila din cauza problemelor cauzate de pierderea combustibilului. Am rulat pe un nisip foarte greu si printre foarte multi spectatori care stateau foarte aproape de drum. Dar mi-a placut foarte mult, nu am vazut nicaieri atat de multi sustinatori. Erau oameni care te incurajau pe proba speciala si pe toate podurile de pe autostrada. Sper ca maine sa nu mai am probleme si sa ajung cu bine in Africa.»

Nota :
Emanuel Gyenes concureaza cu numarul 51 si incepand cu data de 6 ianuarie prin intermediul sistemului Iritrack ii puteti urmari live evolutia pe site-ul
www.dakar.com.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...