vineri, 19 ianuarie 2007

RALIUL-RAID DAKAR 2007: Freinademetz a intrat in Top 100


* Imagini socante in Mali
* Cea mai buna clasare intr-o etapa


Martin Freinademetz (foto), austriacul care concureaza cu licenta eliberata de Federatia Romana de Motociclism, se afla pe locul 94 dupa 12 etape din Raliul Dakar 2007.
Etapa a 11-a, dintre Nema si Ayoun, programata miercuri 17 ianuarie, una doar de legatura, fara o proba speciala cronometrata, a venit exact la timp pentru Martin Freinademetz, austriacul stabilit la Sibiu. Singura cerinta a organizatorilor, aceea de a ajunga inainte de ora 17:00 (ora locala) la sosire nu a reprezentat o problema. „Dupa cele mai lungi probe din Dakar mi-am pus intrebarea daca mai merita sa ma supun unui asemenea calvar. Acum am depasit acest moment si vreau sa ajung cu orice pret la sosire” a spus, dupa etapa a 11-a, organizatorul celui mai dur concurs de enduro din lume – Red Bull Romaniacs - programat anul acesta in perioada 17 – 21 iunie in jurul orasului Sibiu,

Ziua linistita dintre Nema si Ayoun nu a fost tulburata decat de imaginile socante cu care s-au confruntat concurentii la intrarea in Mali. „Am trecut prin multe sate – locuri in care viteza este limitata la 30 km/h. Pentru a nu risca nimic am mers cam cu 5 – 10 km/h. Asa am avut timp sa arunc o privire in colibele celor care locuiesc aici. Am calatorit mult in lume, dar niciunde nu am vazut conditii atat de mizere ca cele de aici si nu stiu cum pot supravietuii oamenii acestia. Aici am realizat cat sunt de fapt de fericit. Oricine are macar o bucata de paine pe zi este de zeci de ori mai bogat decat cei pe care i-am intalnit aici”, a spus Martin Freinademetz.

Ziua de odihna i-a permis sa atace etapa a 12-a, dintre Ayoun si Kayes, in forta. Dupa 257 de kilometri de proba speciala cronometrata pilotul cu numarul 78 a terminat pe locul 50, acesta fiind cel mai bun rezultat de etapa pentru Martin Freinademetz. Evolutia buna l-a propulsat 8 locuri in clasamentul general, dublul campion mondial de snowboard fiind acum pe pozitia a 94-a. Etapa de vineri, 19 ianuarie, dintre Kayes si Tambacounda are o lungime totala de 458 de kilometri, dintre care 260 kilometri de proba speciala.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...