luni, 15 ianuarie 2007

SALON AUTO DETROIT 2007: Coupe cu aer de limuzina


Conceptul Lincoln MKR este echipat cu un motor V6 de 3,5 litri care functioneaza cu bioetanol R-85. Acesta are 415 CP si consuma cu 15% mai putin decat un propulsor V8 de aceeasi putere.

Mai putin cunoscuta in Europa, marca Lincoln este cea mai prestigioasa din cadrul grupului american Ford. De altfel ea a furnizat mai mereu limuzine presedintilor SUA, ceea ce vorbeste de la sine despre calitatile masinilor realizate de catre ea. La Detroit, Lincoln prezinta conceptul MKR, un coupe cu patru usi insa cu profilul unei limuzine ce nu este cu nimic mai prejos decat arhicunoscutul Rolls-Royce.
Din punct de vedere al designului, calandrul lui MKR seamana cu cel vazut pe modelul Continental Cabriolet din 1941. Si desi masoara aproape 5 metri in lungime si 1,91 m in latime, conceptul are linii relativ fluide. Gabaritul impunator este scos in evidenta si de jantele cromate de 21 inch. In interior se remarca, in primul rand, bordul, bine garnisit cu butoane prin care se comanda sisteme multimedia de ultima generatie, cum ar fi cel audio THX.
In privinta motorizarii, desi sub capota se afla un V6 de 3,5 litri, care, fiind asociat cu doua turbocompresoare si o injectie directa, este capabil sa elibereze 415 cai putere! Acest motor nu merge cu orice combustibil, ci cu bioetanol E-85. Din acest motiv consumul de carburant este cu 15% mai mic decat cel al unui propulsor V8 de aceeasi putere.


Foto: Ford Media


Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...