joi, 11 ianuarie 2007

SALON AUTO DETROIT: Mercedes Ocean Drive


La Salonul auto de la Detroit, care deschis pe 8 ianuarie, Mercedes va expune un concept prin care se incearca revitalizarea unui tip de masina care parea a fi abandonat, cel al cabrioletei "torpedo", cu patru usi si tot atatea locuri.
Zvonurile au aparut inca de la sfarsitul primaverii. Atunci se spunea ca Mercedes lucreaza la un automobil care ar tine de clasa S. O cabrioleta. Nu se stia insa daca nu cumva va fi vorba despre un Maybach. Acum lucrurile sunt clare. Este vorba despre un concept Mercedes. Unul care reaminteste de o masina care a putut fi vazuta si condusa inainte de Al Doilea Razboi Mondial. Si care a fascinat atunci prin caroseria sa, una ramasa in istoria automobilismului.
Fireste ca prototipul actual al constructorului german se impune prin lux, scopul sau fiind tocmai de a atrage privirile celor ce isi permit masini de top. Cu un nume ales special pentru a-i seduce pe americani, Ocean Drive Concept este mai mult decat o fantezie. Cu unele elemente inspirate de S 600, insa modificate substantial, el este echipate si cu motorul acestuia, cu 12 cilindri si avand o putere ce trece de 500 CP. Interiorul emana lux si confort, iar sistemul Airscarf permite incalzirea scaunelor celor patru pasageri iarna. Si asa cum ii sta bine unui automobil Mercedes, si acest concept raspunde tuturor exigentelor ridicate de securitate si de tinuta rutiera.

Foto: Mercedes Benz

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...