joi, 11 ianuarie 2007

RALIUL-RAID DAKAR 2007: Carlos Sainz, a patra victorie de etapa

Fost campion mondial la raliuri, pilotul spaniol Carlos Sainz (Volkswagen) a castigat etapa cu numarul 5 (Ouarzazate - Tan Tan, proba speciala: 325 km) din raliul-raid Dakar. Este a patra victorie a ibericului, care ii aduce consolidarea primei pozitii in clasamentul general la auto.
Aflat la bordul unei masini Race Touareg 2, impreuna cu copilotul Michel Perin, Sainz a avut un avans de 30 de secunde fata de Stepahen Peterhansel (Mitsubishi) si de 1:41 fata de Giniel De Villiers (Volkswagen). In ierarhia generala, pe primele trei locuri se afla tot atatea masini Volkswagen. Sainz - Perin au 3:36 avans fata de De Villiers - von Zitzewitz si de 11:17 fata de Sousa - Schulz.
"Pilotii si copilotii nostri au trecut cu bine de o speciala dificila. Ne-am marit avansul fata de masinile Mitsubishi. Ramand de parcurs inca 4.000 de kilometri", a declarat Kris Nissen, directorul Volkswagen Motorsport.
"Ne-am apropiat rapid de Jean-Louis Schlesser, insa el ne-a blocat aproape o suta de kilometri. A trebuit sa fim foarte atenti, pentru ca drumul a fost foarte sinuos. Am intalnit crevase. Noroc ca le-am evitat. Joi ne asteapta o pisa la fel de rapida, caci inca n-am ajuns in specialele clasice ale desertului", a spus si Giniel de Villiers, aflat pe locul doi la general.
Lider al ierarhiei, Carlos Sainz s-a aratat incantat de evolutia de pana acum a lui, dar si a echipei germane: "A fost o zi buna. Masina Race Touareg a rulat perfect in aceasta etapa si nimic nu ne-a intarziat. Victoria de etapa si pozitia noastra in fruntea raliului sunt rezultate pozitive. O data cu etapa a sasea incepe partea cu adevarat dura a raliului".
Etapa a 5-a a raliului-raid a fost a doua ca lungime. Si pentru restul caravanei, care a strabatut distanta de 664 km dintre Ouarzazate si Tan Tan pe un drum asfaltat, ziua a fost extrem de lunga. Bagajele au fost stranse si incarcate in camioane pe la ora 2:00 noaptea. Joi vor fi de parcurs 720 km, intre Tan Tan si Zouerat. Caravana va putea parasi zona dupa cele de competitie. Si asta pentru ca va fi traversat un camp de mine aflat la frontiera dintre Maroc si Mauritania.
Etapa de joi, a 6-a (Tan Tan - Zouerat), masoara 817 km, din care 394 km de proba speciala. Este etapa cea mai lunga a raliului-raid Dakar.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...