miercuri, 10 ianuarie 2007

RALIUL-RAID DAKAR 2007: Sud-africanul Elmer Symons si-a pierdut viata

Etapa a 4-a a fost marcata de accidentul care a condus la moartea motociclistului. Acesta s-a produs la kilometru 142 al specialei dintre Er Rachidia si Ouarzazate, intr-o zona considerata periculoasa.
Datorita sistemului GPS, organizatorii au fost alertati la ora 9:16. La cateva minute dupa aceea, un elicopter medical s-a deplasat la fata locului, insa doctorii n-au mai avut cum sa-l salveze pe concurent, ci au constatat decesul acestuia. In varsta de 29 de ani, Elmer Symons era seful unei intreprinderi din Africa de Sud. El se afla la prima participare la Dakar din postura de concurent, dupa doua in care facuse parte din echipele de asistenta tehnica. Inainte de accident sud-africanul ocupa un onorant loc 18. "A fost un accident de cursa intr-o zona considerata extrem de dificila", a spus directorul raliului-raid, Etienne Lavigne.
Elmer Symons este cel de-al 24-lea concurent care isi pierde viata in Dakar de la crearea acestei intreceri, in 1979. Insusi cel care a avut ideea, Thierry Sabine, a fost ucis intr-un accident de elicopter, in 1986. Aflat la bord, alaturi de alte patru persoane, francezul a incercat sa le vina in ajutor unor concurenti prinsi de o furtuna de nisip.

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...