luni, 15 ianuarie 2007

RALIUL-RAID DAKAR 2007: De Villiers si-a marit avansul la "general"

Foto Volkswagen Motorsport
Giniel de Villiers


Foto: Volkswagen Motorsport
Giniel de Villiers



Foto: Volkswagen Motorsport
Carlos Sainz

Foto: Volkswagen Motorsport
Mark Miller
Foto: Volkswagen Motorsport
Tabara in ziua de repaus
In timpul etapei de ieri, a opta, Giniel de Villiers (Volkswagen) a terminat pe primul loc, marindu-si cu 6:35 avansul fata de Stephane Peterhansel (Mitsubishi). Confruntat cu probleme tehnice, Carlos Sainz (Volkswagen) a pierdut o ora, retrogradand pe locul 4 la "general".

Prin victoria in etapa desfasurata intre Atar si Tichit, in Mauritania, Giniel de Villiers si-a marit la 31:13 avansul pe care il are in clasamentul general. Cu probleme tehnice (directia asistata), Carlos Sainz a pierdut timp pretios, retrogradand pe locul 4. Dupa de Villiers se afla acum doi piloti ai rivalei Mitsubishi, Stephane Peterhansel si Luc Alphand.
Inaintea etapei maraton de luni, care ii va aduce pe concurenti la Nema, serviciul regulat asigurat de echipa de asistemta este interzis. La Tichit, pilotii si copilotii trebuie sa-si prepare masinile cu ajutorul echipajelor de Race-Truck. Etapa de luni are o lungime de 497 kilometri, din care 494 km sunt de proba speciala.
"Etapa de duminica a fost foarte dificila, in prima parte a sa nisipul fiind fin desi organizatorii anuntasera ca solul este dur in acel tronson. Lucrurile au stat exact invers in a doua parte a traseului... Am fost nevoit sa umblam la cauciucuri, ceea ce ne-a facut sa pierdem timp. De asemenea, am intalnit multe pietre ascunse in nisip. Fizic vorbind, etapa a fost foarte solicitanta. Cu toate acestea lucrurile s-au terminat bine pentru noi", a declarat Giniel de Villiers.
Nu la fel de norocos a fost Carlos Sainz. "In primii 300 de kilometri totul a fost OK. Ne-am apropiat de Peterhansel. Apoi am avut o problema la directia asistata. Ne-am oprit si am incercat sa remediem defectiunea, insa n-am avut cum. Am fost nevoiti sa continuam cu forta bratelor noastre, ceea ce s-a dovedit a fi foarte dur. Sunt trist ca am pierdut doua locuri", a marturisit fostul campion mondial la raliuri.
Duminica pilotii au dormit pentru prima data in bivuac si nu la hotel. Acolo n-a ajuns si Ari Vatanen, care a regretat abandonul din etapa a saptea. Finlandezului ii place foarte mult in camping, mai precis sa-si petreaca noptile sub cerul liber. De altfel, Vatanen a jucat un rol secundar in filmul francez "Camping" pus in scena de Fabien Onteniente. Timp de trei ani, din noiembrie 2003, Volkswagen n-a pierdut nici unul din cele douasprezece masini Race Touareg construite, cu exceptia celei a lui Vatanen, care a clacat in etapa de pe 12 ianuarie. Finlandezul a plecat acasa, via Paris. "Sper ca acest Dakar sa fie un succes pentru Volkswagen", a declarat Vatanen.
CLASAMENT GENERAL
1. Giniel de Villiers / Dirk von Zitzewitz
(Africa de Sud / Germania - Volkswagen Race Touareg 2) 27h 35:532. Stephane Peterhansel / Jean-P. Cottret
(Franta - Mitsubishi Pajero Evolution) la 31:133. Luc Alphand / Gilles Picard
(Franta - Mitsubishi Pajero Evolution) la 43:044. Carlos Sainz / Michel Perin (Spania / Franta - Volkswagen Race Touareg 2) la 1h 05:51

Niciun comentariu:

Despre RUGBY, AUTOMOBILISM, CICLISM, NAVIGATIE, ALPINISM, VOLEI, NAVIGATIE, totul prezentat si, dar mai ales, prin multe imagini. Pentru ca acest blog este si unul de incercari in ale FOTOGRAFIEI...